Tak sangka dapat duit balik bila berbelanja di Shopee atau Lazada.

Hai semua, aku tahu kat sini mesti ramai pengguna tegar aplikasi Shopee atau Lazada untuk membuat pembelian online kan? Lagi2 musim kuarantin ni. Nak keluar rumah pun dah tak boleh.

Okay sekarang aku nak back to topic lah. Pasti ramai yang tertanya apa maksud dapat duit balik kan, Kalau nak cakap je pasal diskaun ni, siapa je kan yang nak tolak? Pasti sebagai seorang customer kita mahukan perbelanjaan yang menguntungkan.

Tapi sebelum tu aku nak tanya korang lah, kalau sebelum ni tiap kali anda membeli pasti tak dapat apa2 reward kan?

Kat sini aku nak share pasal satu apps yang aku rasa agak WOW and aku teruja sangat bila guna. Lepastu aku akan tunjukkan satu persatu step macam mana anda nak dapatkan penjimatan yang lebih besar ketika berbelanja di Shopee dan Lazada, Sangat rugi kalau anda tak ikut step ni sebab anda akan melepaskan keuntungan yang bakal anda dapati.

Zaman sekarang memang banyak sangat perkhidmatan yang tawarkan ganjaran menarik menerusi beberapa medium pembayaran antaranya lah apps yang aku maksudkan iaitu My Smart Shopper apps.

Apalah gunanya teknologi sehebat ini diperkenalkan kalau kita tak guna, Betul tak? Pastinya untuk memberi kelebihan kepada pengguna.

Untuk korang semua yang tak tahu lagi kegunaan aplikasi My Smart Shopper (MSS), aplikasi ni menawarkan cash points, reward points dan bermacam lagi kelebihan. Lagi2 bila korang membeli di kedai2 yang berdaftar di bawah My Smart Shopper ni. Ada dua bahagian kedai dalam apps ni, First, online store and second pula offline store. Okay online store ni contohnya macam lazada dan shopee. Offline store ni pulak macam restoran, kedai runcit, farmasi, stesen minyak, butik dan berbagai lagi. Kalau nak tahu lebih lagi, boleh download apps My Smart Shopper di Google PlayStore atau Apple Apps Store ok.

Ini antara online store yang ada.

Sebenarnya bukan sekadar penjimatan ketika berbelanja di Shopee atau Lazada sahaja, malah anda juga boleh mendapatkan penjimatan ketika membayar BIL AIR, ASTRO, ELEKTRIK, TELEFON dan TOPUP PREPAID!!! Wahh bayar bil pun dapat pulangan duit tau. Sape je yang taknak kan.

Ramai yang tanya apa tu cash points dan reward points?

Okey Cash points ni adalah ganjaran atau hadiah dari transaksi yang kita belanja, Contohnya, sebuah kedai menawarkan anda sehingga 5% cash points jika berbelanja di kedainya. Jika anda membeli sebanyak RM 20 di kedai tersebut, bererti anda akan mendapat cash points sebanyak 1.00 cash points bersamaan dengan RM1.00. Senang cakap, cash point ni dikira duit. So, anda boleh guna semula cash point ni untuk berbelanja atau bayar bil yang disebutkan tadi. Nak bayar grab dengan cash point ni pun boleh. Best kann? Maksudnya kat sini kita dah menabung sambil berbelanja! WOW.

Reward point (RP) ni pula, anda boleh tebus sebagai voucher contohnya grab, grab food, voucher off lazada maksimum sehingga RM 100 , atau tebus hadiah seperti barang elektronik, rice cooker, pun ada. Reward points ni anda akan dapat setiap RM 1 = 1 X Reward points. Kalau anda berbelanja RM 20 maka anda akan dapat 20 RP.

Terbaikkan? Alang-alang dah guna shopee dan lazada, kumpul terus cash point percuma. Boleh dah jimat duit tiap2 bulan.

Jadi macam mana nak start kumpul? Jom saya share step untuk menjadi salah seorang user My Smart Shopper.

Jangan risau, pendaftaran hanyalah percuma dan mudah sahaja. Jom ikut step dibawah :

STEP 1 : Anda perlu mendaftar keahlian My Smart Shopper di sini.

DAFTAR SEKARANG

STEP 2 : Selepas anda register di step 1, pastikan anda mengaktifkan terlebih dahulu akaun di email yang anda daftarkan.

-Anda perlu membuka email anda dan mengaktifkan akaun.

STEP 3 : Pastikan anda download aplikasi My Smart Shopper di Google Play Store atau Apple App Store.

STEP 4 : Anda boleh login ke apps My Smart Shopper anda.
– Sila Login menggunakan ID dan Password yang telah didaftarkan di step 1.

STEP 5 : Dan jom mula berbelanja di lazada, shopee atau zalora dan bermacam online dan offline store yang lain dengan ganjaran Cash Point + Reward point !!!

Selamat Mencuba !

Thank you for reading.

One Reply to “Tak sangka dapat duit balik bila berbelanja di Shopee atau Lazada.”

  1. Saya dah cuba guna, dapat cash point tu. Saya ada topup lpstu dapat cash point dgn reward point. Berbaloi la daripada tak dapat apa2 sebelum ni. Terima kasih perkenalkan. Nnt nak try guna beli dekat shopee pulak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *