Ini 5 Web Hosting Murah Di Malaysia 2019

Mesti anda masih tercari-cari website hosting murah dan terbaik di Malaysia ni. Sudah survey banyak tempat tetapi masih tidak tahu mana web hosting yang bagus.

Untuk anda yang masih tercari-cari web hosting mana yang terbaik di Malaysia, ni berita baik untuk anda. Saya sudah senaraikan web hosting murah dan terbaik di Malaysia.

Dalam mencari web hosting murah, berikut merupakan perkara yang perlu anda lihat sebelum membuat keputusan.

Harga

Berbaloi ke tidak harga yang anda bayar dengan servis yang ditawarkan. Tidak semestinya web hosting mahal itu bagus dan tidak semestinya web hosting murah itu tidak bagus.

Realibility / Speed

Ini antara faktor yang penting sebab web hosting juga mempengaruhi kelajuan load website anda. Website punya lah canggih, tapi load slow sangat. Alamak spoil!

Customer service / Support

Jika laman web anda mengalami gangguan atau perlahan, support yang pantas dari syarikat web hosting anda amat penting. Ini kerana, apabila laman web anda mengalami gangguan atau perlahan, sedikit sebanyak akan menjejaskan pelawat ke website anda.

Keselamatan

Ini merupakan salah satu faktor yang amat penting dan mungkin anda risaukan. Cari web hosting dengan kelayakan keselamatan yang kukuh untuk membantu memastikan ia selamat dari hacks.

Berikut dibawah merupakan web hosting murah dan terbaik yang telah saya senaraikan berdasarkan faktor-faktor diatas.

1. Exabytes

https://www.exabytes.my

2. KL Server

https://klserver.net

3. Hostinger

https://www.hostinger.my

4. Domain Plus

https://www.domainplus.com.my

5. SempoiHosting

https://www.sempoihosting.com

2 Replies to “Ini 5 Web Hosting Murah Di Malaysia 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *